Mijn naam is Anneke Abbing,

Geboren en getogen in Assen.

Kleur speelt een belangrijke rol in mijn leven. Van mooie kleurcombinaties in bijzondere vormen krijg ik altijd een heel blij gevoel. Dat is in mijn schilderijen goed terug te zien. Mijn werk is kleurrijk, krachtig en explosief. De voorstellingen zijn abstract. Inspiratie haal ik uit alles wat ik om me heen zie:

mooie stoffen, een bijzondere lichtinval, bloemen, natuur…. Als ik aan het werk ben, blijft van alle indrukken die ik voortdurend opdoe, de essentie over: een kleur en een vorm.

Als ik schilder volg ik nooit een vooropgezet plan. Ik laat me leiden door mijn gevoel en al werkend ontstaan spontaan combinaties waaruit weer nieuwe vormen en kleuren voortvloeien. Om helemaal op te kunnen gaan in mijn werk, schilder ik altijd met muziek. Muziek maakt me vrolijk. Die stemming vertaalt zich weer in mijn schilderwerk.

Mijn schilderijen zijn opgebouwd uit verschillende lagen acrylverf. Verder maak ik gebruik van gemengde technieken. Zo werk ik vaak met diverse mediums en verwerk ik allerlei materialen in mijn schilderijen.  Als het schilderij klaar is, lak ik het af.

Bij een aantal kunstenaars heb ik lessen en workshops gevolgd in verschillende technieken. Inmiddels is schilderen mijn passie geworden. Door veel te oefenen en te experimenteren heb ik een eigen stijl gevonden waarin ik mij helemaal kan vinden en uiten.

Schilderen geeft me heel veel plezier in mijn leven. Als ik bovendien zie dat andere mensen mijn werk mooi vinden geeft dat een extra dimensie en voel ik me echt gelukkig.

Ik wens u heel veel kijkplezier!

Anneke Abbing